På gång

Konstutställning Augusti

Under augusti ställer Suyu Shi ut sina tavlor! Välkommen in!

 

 

 

 

Fika och forskning: Om hållbar utveckling

28 sep 13.00-15.00

Hållbar utveckling – vad menas med det? Vi påverkar vår livsmiljö i ökande omfattning och ökar ständigt energiomsättningen och materialflödena från naturen genom vårt sätt att leva. Om vi ska lyckas uppnå en hållbar utveckling krävs det att vi lyckas anpassa vår konsumtion av varor och tjänster till graden av effektivisering av vårt nyttjande av naturen och dess resurser.

Välkommen till en tankeväckande föreläsning med Stig-Olof Holm, universitetslektor vid Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet. I höstas deltog han i vetsnkapslunch på Kafé Station i Umeå och föredraget tangerade publikrekord.

Föreläsningen hålls under Örnsköldsviks forskarvecka och är en i raden av Fika & forskning på Café UH, en helt ny satsning som tar sin början i år.

Föreläsningen är kostnadsfri, fika eller mat finns att köpa.

Välkomna!

Arrangemanget är en del av #minplanet, en hållbarhetssatsning i Örnsköldsvik som drivs av Studieförbundet Bilda. Föreläsningen sker i samverkan med Örnsköldsviks vetenskapsvecka och café UH. Läs mer på www.bilda.nu/verksamhet/min-planet