Om oss

Om oss och vårt Café UH

Under denna coronapandemi vi lever i så har vi gjort en del förändringar i vår verksamhet och vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Om du är frisk är du varmt välkommen, är du sjuk så är du välkommen en annan gång! 🙂 Det går utmärkt att köpa med sig både mat och fika! Slå oss en signal eller beställ i onlinemenyn på första sidan!

På den här sidan kan du också läsa mer om oss och hur allt började när man inom EFS fick en vision om ett ställe för ungdomar med fika, bra öppettider och där man bara kunde vara.

Välkommen hem till oss!

Vår stolta historia

På Café UH har det serverats kaffe sedan 1953 då EFS-föreningen i Örnsköldsvik satte på en kaffekanna och skrev ”Öppet” på dörren. Man såg ett behov av en mötesplats för unga och en god idé föddes om ett hemtrevligt kvällsöppet ställe för fika och umgänge. Mötesplatsen blev Ungdomshemmet och det visade sig att satsningen var rätt. Besökarna strömmade till och ”fika på UH” var snart ett begrepp. I början av 70-talet byggde EFS en ny fastighet med kyrka, hotell och stora, moderna och funktionella cafélokaler.

Caféverksamheten växte med bredare sortiment och fler besökare. Pepparmackan som nu är en klassiker introducerades efter inspirerande resor i Etiopien. Kryddan till mackan, Bako-blandningen, började importeras från den Etiopiska byn Bako och man startade även ett samarbete där barn och unga inom EFS samlade in pengar till Blindskolan i Bako. På 80-talet var det dags för förändring igen. Vi renoverade köket och inredningen byttes ut och man byggde upp en glassbar som blev en omedelbar succé och slutligen ändrades också namnet till Café UH.

Idag är Café UH fortfarande ett hemtrevligt kvällsöppet ställe för fika och umgänge. Att träffas på Café UH blir lätt en vana och vi är glada och tacksamma över att ha anledning att fortsätta förvalta och utveckla den goda idén som föddes för över 65 år sedan.

Välkommen hem till oss!

Vi har en 3D-presentation från 2017 där du kan se caféet och våra konferensrum. Här nedanför ser du foton från 1970 talet och framåt.

Här  finns mer information om EFS-kyrkan i Örnsköldsvik och även om Solbacken, en camping och kursgård, som EFS driver.

personal på UH
om oss
Arkivbild som visar UHs tidiga inredning
Arkivbild som visar UHs gamla disk
Arkivbild som visar dukning inför luciafirande
Ikon checkruta

Vår webb använder cookies för en bättre webbupplevelse.