Vår stolta historia

Vår stolta historia -På Café UH har det serverats kaffe sedan 1953...

På Café UH har det serverats kaffe sedan 1953 då EFS-föreningen i Örnsköldsvik satte på en kaffekanna och skrev ”Öppet” på dörren. Man såg ett behov av en mötesplats för unga och en god idé föddes om ett hemtrevligt kvällsöppet ställe för fika och umgänge. Mötesplatsen blev Ungdomshemmet och det visade sig att satsningen var rätt. Besökarna strömmade till och ”fika på UH” var snart ett begrepp. I början av 70-talet byggde EFS en ny fastighet med kyrka, hotell och stora, moderna och funktionella cafélokaler.

Caféverksamheten växte med bredare sortiment och fler besökare. Pepparmackan som nu är en klassiker introducerades efter inspirerande resor i Etiopien. Kryddan till mackan, Bako-blandningen, började importeras från den Etiopiska byn Bako och man startade även ett samarbete där barn och unga inom EFS samlade in pengar till Blindskolan i Bako. På 80-talet var det dags för förändring igen. Vi renoverade köket och inredningen byttes ut och man byggde upp en glassbar som blev en omedelbar succé och slutligen ändrades också namnet till Café UH.

Idag är Café UH fortfarande ett hemtrevligt kvällsöppet ställe för fika och umgänge. Att träffas på Café UH blir lätt en vana och vi är glada och tacksamma över att ha anledning att fortsätta förvalta och utveckla den goda idén som föddes för över 60 år sedan.

Välkommen hem till oss!

 

Arkivbild som visar UHs tidiga inredning

”Storstugan” med storblommiga mönster!

Arkivbild som visar UHs gamla disk

Glad personal väntar på gäster.

Arkivbild som visar dukning inför luciafirande

Inför Luciafirandet!

Arkivbild som visar UH gamla bibliotek

Kassan med biblioteket i bakgrunden.

gäster på cafe uh
Ikon checkruta

Vår webb använder cookies för en bättre webbupplevelse.